Zelzate@rem

Home Nieuws Zelzate Leeft Gemeentebestuur Politiek & Beleid Zoeken & Links Sitemap

09-08-2004   

Ik wens me te abonneren op de gratis nieuwsbrief Zelzate@rem

(mijn adresgegevens blijven vertrouwelijk en worden aan niemand doorgegeven)

Naam:
Gemeente: 
E-mailadres: 

Januari 2002:

Gedurende het voorbije jaar verschenen 26 nieuwsbrieven Zelzate@rem. Gemiddeld verscheen er dus een brief om de 14 dagen. De behandelde tema's waren zeer uiteenlopend.

De respons op deze nieuwsbrieven is meer dan bemoedigend. Slechts enkele personen reageerden afwijzend, maar daarentegen meldden tientallen bijkomende ge´nteresseerde lezers (ook van buiten Zelzate) zich spontaan aan als abonnee. Ook uit gesprekken met mensen blijkt dat mijn nieuwsbrief veel wordt gelezen... niet in het minste door mijn politieke opponenten !

Deze nieuwsbrieven gaven ook aanleiding tot een stroom van reacties waaronder:

  • tips en voorstellen voor de verdere uitbouw van mijn website
  • vragen naar inlichtingen over handelszaken, scholen, gemeentelijke diensten, wetgeving,...
  • meldingen van allerlei gemeentelijke problemen
  • klachten over gemeentelijke dienstverlening
  • voorstellen voor verbetering van de gemeentelijke dienstverlening
  • berichten in kranten en op radio en TV

Geen enkele reactie bleef onbeantwoord. Verschillende meldingen gaven bovendien aanleiding tot tussenkomsten bij de gemeentelijke administratie, het schepencollege of de gemeenteraad.

Dit alles geeft me, niettegenstaande het vele werk, de moed ermee door te gaan.

 

Januari 2001: 

Een nieuw jaar, een nieuwe eeuw en een nieuw millenium! Ik nam deze bijzondere gelegenheid te baat om te starten met een elektronische nieuwbrief:     Zelzate@rem

Uit vele contacten met Zelzatenaren heb ik immers geleerd dat slechts weinigen weten wat er zich afspeelt binnen de gemeenteraad. Welke zaken worden er besproken? Hoe, waarom en door wie worden bepaalde beslissingen genomen of niet genomen? Hoe kan u hierbij inspraak krijgen? Waar kan u terecht voor meer informatie? 

Er is duidelijk een probleem van betrokkenheid van de meeste inwoners bij het bestuur van hun gemeente en daar moeten we iets aan doen. De nieuwe communicatiemiddelen zijn hiervoor een dankbaar Ún snel instrument. 

Op 14 januari 2001 vertrok de eerste Zelzate@rem (lees ad rem = gevat, snedig, terzake) naar diverse mailboxen in Zelzate en naar ge´nteresseerden daarbuiten. Indien u deze nieuwsbrief in de toekomst ook gratis wenst te ontvangen, stuur dan een e-mailtje naar martin@acke.info

De wet op de privacy wordt hierbij strikt gerespecteerd. Uw persoonlijk e-mail-adres wordt aan niemand doorgegeven!  U heeft bovendien steeds het recht om schrapping te vragen uit het adressenbestand. 

pagehits sedert 04-11-2000:

website Martin Acke

 martin.acke@telenet.be   ę 2000-2014