Persinfo†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Gent, 5 juli 2004

 

 

 

Vlaamse Liga tegen Kanker zoekt vrijwilligers voor

inloophuis te Gent en voor begeleiding van mensen met kanker

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker, de organisatie achter Kom op tegen Kanker, wil in het najaar van 2004 een inloophuis voor kankerpatiŽnten in Gent openen.

 

Het inloophuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten.Het inloophuis zal enkele halve dagen per week geopend zijn.Mensen kunnen er zonder afspraak binnenspringen voor een luisterend oor, een babbel met lotgenoten of meer informatie. Daarnaast worden er op geregelde tijdstippen themabijeenkomsten, infosessies en groepsgesprekken georganiseerd.

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de opstart en de werking van het inloophuis, maar ook voor de begeleiding van mensen thuis en in de ziekenhuizen.

 

Vrijwilligers kunnen ontzettend veel betekenen voor mensen met kanker.Zo vertelt een patiŽnt: ďAls ik alleen ben, geraak ik soms in paniek. Ik kan daar met anderen moeilijk over praten. Maar die vrijwilligers van de VLK, die verstaan dat. Die weten wat ik meemaak. Die weten wat ze moeten zeggen.Ē Naast ondersteuning en begeleiding maakt de vrijwilliger de patiŽnt ook wegwijs in het aanbod van sociale voorzieningen, zelfhulpgroepen, vervoersdiensten, gezinshulp, cursussen en infosessies.

 

Voorkennis is niet vereist. Wel een goede dosis levenservaring en maturiteit, voldoende inzet en engagement en veel luisterbereidheid en inlevingsvermogen. Kandidaat-vrijwilligers krijgen uiteraard een degelijke opleiding die hen voorbereidt op hun begeleidingstaak. Daarnaast komen alle VLK-vrijwilligers 10 keer per jaar samen om ervaringen uit te wisselen en zich bij te scholen. De professionele coŲrdinators van de VLK zorgen vanuit de provinciale steunpunten voor dagelijkse begeleiding en coaching.

 

Voor meer informatie kunnen kandidaat-vrijwilligers contact opnemen met de Vlaamse Liga tegen Kanker op het nummer 070-225 525.

 

Meer info: VLK steunpunt Oost-Vlaanderen, Grauwpoort 9, 9000 Gent 09/223.40.40

ovlaanderen.vliga@tegenkanker.be