Reizen

Home Nieuws Zelzate Leeft Gemeentebestuur Politiek & Beleid Zoeken & Links Sitemap

Back Up Next

16-02-2003     

REIZEN OP EN VIA HET INTERNET

Mijn favoriete websites

ALGEMENE REISINFO

www.euroreizen.be

Indrukwekkende portaalsite met honderden reislinks naar de meest diverse toeristische domeinen: van autoverhuur tot wintersportvakanties. U vindt er tal van goed uitgewerkte actuele dossiers en kunt er intekenen op een gratis news letter. Zowat het beste wat u op toeristisch vlak in Vlaanderen op internet vindt.

STEDENTRIPS

www.holidayline.be

De aanbevolen site voor wie op citytrip wil. Een 50-tal bestemmingen komen uitvoeriger aan bod. De site is in verdere uitbouw. Erg informatief, met tal van tips. U kunt er boeken (interessante kinderkortingen), er is transportinfo en er zijn tal van bijzondere arrangementen (vaak naar aanleiding van tentoonstellingen).

LAST MINUTES

www.travelprice.be

Erg ruim aanbod. U kunt hier ook terecht voor het boeken van een vlucht (de computer zoekt uit welke mogelijkheden er tegen de laagste prijzen zijn), voor het huren van een auto en voor het boeken van hotels, wereldwijd. U kunt ook intekenen op een news letter, waarmee u constant op de hoogte blijft van recente promoties.

AUTOCARREIZEN

www.autocars.be

Website van de FBAA (de beroepsfederatie van autocarondernemers) met het aanbod van een 60-tal bedrijven: per bestemming en per datum. Uitvoerige beschrijving van het programma en praktische info. U kunt zelf ook reizen opvragen naar bestemmingen die u interesseren of het aanbod in de regio waar u woont opvragen.

REISGIDSEN

www.lannoo.com/toerisme

De website voor toeristische gidsen in het Nederlands. Naast een groot aanbod reisgidsen vind u er ook een lange overzichtelijke lijst met links naar toeristische bestemmingen (zowel plaatsen, bezienswaardigheden, hotels) in eigen land. U kunt hiervoor zoeken per provincie of kiezen uit 28 diverse categorieŽn.

KAMPEREN

www.eurocampings.net

Webstek van de bekende ACSI Internationale Campinggids. U kunt er de meer dan 8.000 aangesloten campings, die door ACSI werden geÔnspecteerd, terugvinden via diverse zoekformules. Van elke camping krijgt u ook alle praktische informatie (en natuurlijk de kostprijs). Dit alles in het Nederlands!

FIETSEN

www.fietsen.123.nl

Interessante site voor wie van fietsen houdt. U vindt op deze (Nederlandse) webstek reeds de beschrijving van ruim 450 fietsroutes en uitstappen in Nederland en BelgiŽ. De informatie die u op het net vindt, volstaat om de tocht in optimale omstandigheden af te leggen. U vindt er ook een berg interessante fietslinks.

HOTELS BOEKEN

www.hrs.de

Wereldwijd aanbod van ruim 110.000 hotels (beknopte beschrijving). Boeken doet u via het web, betalen doet u ter plaatse. Het aanbod omvat hotels van verschillende kwaliteit en prijs. U kunt de gewenste categorie opgeven, de zoekmachine geeft u de hotels op die de interessantste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Info in het Nederlands.

WANDELEN

www.wandelenbacob.be

Site boordevol wandelinfo (beschrijving van de 100 mooiste wandeltochten in ons land) en links naar 250 wandelwebsites, die eigenzinnig worden beoordeeld. Om toegang te krijgen tot nadere info moet u zich laten registreren. De registratie is gratis en u krijgt dan ook regelmatig een nieuwsbrief toegezonden.

pagehits sedert 04-11-2000:

website Martin Acke

 martin.acke@telenet.be   © 2000-2014