Politiek & Beleid

Home Nieuws Zelzate Leeft Gemeentebestuur Politiek & Beleid Zoeken & Links Sitemap

Verslagen Gemeenteraad
Werking OCMW-Raad
Gemeentereglementen
GemeentefinanciŽn
Beloftes Meerderheid 2007-2012
Beloftes Meerderheid 2001-2006

05-03-2012

Sedert 1988 ben ik ook politiek actief in de gemeente Zelzate binnen de Christelijke Volkspartij, die in 2001 haar naam wijzigde naar CD&V. Sedert januari 1995 zetelde ik in de Zelzaatse gemeenteraad en maakte daar deel uit van de oppositie. Ik begreep reeds vlug dat dossierkennis noodzakelijk is om in de gemeenteraad te kunnen functioneren. Gedurende de voorbije jaren werkte ik hier dan ook hard aan.

Op 8 oktober 2000 trok ik als lijsttrekker van CD&V naar de verkiezingen en behaalde 437 voorkeurstemmen. Wij kwamen met twee zetels terug in oppositie terecht. Op 8 oktober 2006 mocht ik opnieuw een sterk vernieuwde CD&V-lijst aanvoeren. De kiezer beloonde de inzet van de voorbije zes jaar. Onze partij kreeg 1.285 stemmen, goed voor drie zetels in de gemeenteraad. Ook mijn persoonlijke inzet werd door de kiezer gewaardeerd met een behoorlijk aantal van 596 voorkeurstemmen. Niettegenstaande de mooie winst belandde CD&V terug in de oppositie.

Eind 2011 besloot CD&V in kartel te gaan met Vrij Zelzate. Niettegenstaande eerdere afspraken daaromtrent, besloot het partijbestuur me niet meer te vragen om de lijst te trekken. De aangebrachte motivaties en de wijze waarop leidde tot een ernstige vertrouwensbreuk tussen mijzelf en de partij, waardoor ik besloot geen kandidaat meer te zijn op de kartellijst voor de volgende verkiezingen, mijn mandaat als gemeenteraadslid uit te doen en daarna de politiek vaarwel te zeggen.

De nieuw opgerichte N-VA-afdeling van Zelzate wist me echter nadien te overtuigen van hun project en heeft me gevraagd om de N-VA-lijst te trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Ik heb dit uiteindelijk aanvaard. Teneinde met een schone lei in mijn nieuwe partij te kunnen starten nam ik op 5 maart 2012 ontslag in de gemeenteraad teneinde mijn mandaat terug ter beschikking te stellen van CD&V. Ik nam bovendien ontslag in al mijn functies binnen de partij.

Ik reken op het begrip van diegenen die in 2006 me hun vertrouwen hebben gegeven voor deze onvoorziene gang van zaken. De kiezer zal oordelen op 14 oktober 2012. Ik heb er alle vertrouwen in.

Wij zullen onze opdracht, net zoals de voorbije jaren, zo goed mogelijk ter harte nemen... in uw gemeente, uw wijk, uw straat. Daar kan u op rekenen.                                
                                    

 

pagehits sedert 04-11-2000:

website Martin Acke

 martin.acke@telenet.be   © 2000-2014